Robinzoni?! Za najhladnijih dana funkcioniramo savršeno apsolutno bez grijanja, bez tople vode, spavajući uz otvorene prozore, bez  zimskih prekrivača.Kada nam je prohladno, zaplešemo, uskladimo se i zagrijemo. U veljači 2012., kada su se temperature spuštale na veliko ispod nule, nakon izlaska iz mora, budući nije bilo sunca, odjenuli bismo se i nakon 10-minutnog hoda uzbrdo postajalo je toplo i rezultiralo skidanjem jakni. Jednostavno se angažira mehanizam tijela da je samodostatno i neovisno o vanjskim čimbenicima i život postaje jednostavan, lijep, ugodan, zabavan, interesantan.   Bilo bi zanimljivo provesti stručna promatranja što se dešava s tijelom pri izlaganju niskim temperaturama i poljuljati još neke mitove o ljudskom tijelu kao osjetljivom sustavu.

U hladnoj vodi tijelo najbrže gubi temperaturu. Naši receptori toliko su već navikli da se ne stvara bolan podražaj za razliku od nenaviknutog organizma kojem je to golem šok. Savšeno vježbanje elastičnosti krvnih žila. 40-50% manje respiratornih infekcija. Smanjuje se koncentracija slobodnih radikala. Smanjuje se potreba za inzulinom (novi lijek za dijabetes?)...

I mi smo nekada bili prosječni, zimi često prehlađeni, ako npr. nismo dovoljno dobro osušli kosu, a sada sušilo za kosu uopće nemamo, bosi hodamo bez problema i za najhladnijih dana.

Vraćamo se Prirodi. Uživamo u svim njenim manifestacijama. Rezultat - savršena funkcionalna snaga, funkcionalni fitness - snaga upotrebljiva bilo kada i bilo gdje.